Belastingen

Wanneer je ondernemer bent dan dien je zelf zorg te dragen voor de af te dragen belastingen over je inkomsten. Over de winst moet je inkomstenbelasting afdragen en over de verkochte producten en/of diensten moet je omzetbelasting (btw) afdragen. Hieronder een uitleg over deze belastingen.

Omzetbelasting aangifte

Als jij je je hebt ingeschreven bij de Kamer van Koophandel met je bedrijf dan krijg je automatisch een bericht van de belastingdienst of je btw-plichtig bent. Wanneer je btw-plichtig bent dan moet je omzetbelasting aangiftes indienen. Deze aangiftes kunnen zijn per maand, kwartaal of per jaar. Dit staat op het formulier van de belastingdienst.

Over je verkoopbedrag moet je btw (omzetbelasting) berekenen. Deze btw moet je afdragen aan de belastingdienst, maar je mag van de inkoopbonnen die je ontvangt waar btw op staat deze betaalde btw weer in mindering brengen op de berekende btw.

Daarnaast dien je er rekening mee te houden met de eventuele auto van de zaak, wanneer je die ook privé gebruikt dan dien je dit aan te geven in btw-aangifte. Er is ook een voordelige kleine ondernemersregeling, per 1 januari 2020 is deze regeling gewijzigd.

Je kunt uiteraard zelf de btw-aangiftes doen.

Ook kun je ervoor kiezen om het indienen van de btw-aangifte uit te besteden.

Hey Anita, heel erg bedankt voor het doen van de btw aangifte van het derde kwartaal.Geïnteresseerd en/of vragen neem dan geheel vrijblijvend contact met mij op.

==> Wijziging KOR-regeling per 01-01-2020

Inkomstenbelasting aangifte

Iedere burger in Nederland dient belasting te betalen over zijn werkzaamheden, wanneer je in loondienst bent dan regelt de werkgever dit middels inhouding van de loonbelasting. Echter wanneer je ondernemer bent dan moet je zelf deze inkomsten melden in de inkomstenbelasting aangifte

Je bent ondernemer voor de belastingdienst wanneer je meer uren in jouw onderneming werkt dan 1224 uur. Wanneer je minder uren maakt dan zijn het inkomsten uit overige werkzaamheden. Maar in beide gevallen wil de belastingdienst weten wat jouw inkomsten zijn die nog niet zijn belast.

Over deze inkomsten moet dus aangifte gedaan worden. Dit wordt gedaan aan de hand van de administratie, hieruit moet blijken wat jouw behaalde winst of verlies is geweest.
Aan de hand van deze cijfers wordt dan bepaald hoeveel inkomstenbelasting en Zvw premie je moet betalen.

Wanneer je ondernemer bent voor de belastingdienst heb je vaak ook recht op leuke ondernemersregelingen, die jouw belastbaar inkomen doen drukken. Dit betekent dat je dan minder belasting hoeft te betalen.

Uiteraard kun je ook zelf de inkomstenbelasting aangifte indienen, maar ook hierbij kan ik je van dienst zijn. Ik maak dan uiteraard gebruik van de fiscale voordelen die je als ondernemer hebt.


Geïnteresseerd en/of vragen neem dan contact met mij op.
scroll pijl omhoog